A Benkel Kft. logója
ZÁRT TŰZTERŰ KANDALLÓK
ÉS ZÁRT TŰZTEREK GYÁRTÓJA

thumb_pilis-rajz pilis-kandallo-tuzter-tuzzel-800
Rusztikus Minimál - belső levegő független kivitel
265.000 Ft + Áfa 295.000 Ft + ÁFA (külső légcsonkkal szerelve)
670 x 1100 x 430 mm; frontrész méret: 670 x 510 mm 720 x 1100 x 460 mm; frontrész méret: 720 x 555 mm

 

Pilis-K13 vízteres kandalló tűztér

Termék ára: 265.000 Ft + ÁFA   Frontüveges tűztérre szerelt felső víztartály
Kérhető külső levegő bevezetéssel is!

pk-13-vizteres-kandallo-tuzter-800-1 pk-13-vizteres-kandallo-tuzterpk-13-vizteres-kandallo-tuzter-bekotes-300


 

Műszaki paraméterek

Hatásfok
(%)

Füstcsonk átmérő
(ø mm)

Tömeg
(kg)

Fűthető légtér
(m3)

Huzatigény
(Pa)

Égési levegő szükség
(m3/h)

Fa szükséglet
(kg/h)

Víztérfogat
(liter)

Próba nyomás
(bar)

P-K13 82-83 180 170 500 15 40 7-8 30 4

 

Névleges teljesítmény

Össz. (kW) Levegő (kW)
 
Víz (kW)
 

 P-K13

22-24 8-10 12-14

A P-K13 vízteres kandalló tűztér a vízteres kandallóbetét család alap terméke, mely 22-24 kW összteljesítménnyel bír. Légfűtő teljesítménye 9-10 kW, míg vízoldali teljesítménye 13- 14 kW. Konstrukciójának köszönhetően egyenletesen és rövid idő alatt melegíti fel a tartályában lévő vizet, melynek térfogata  30 liter. Hosszlángcsöves kialakításának köszönhetően pernye, hamu nem marad a tartályban, minden visszahullik a kandalló tűzterébe. Nemcsak rásegítésként, de főfűtésként is alkalmazható, mely akár egy egész ház kifűtését biztosíthatja. Huzatszabályzó pillangószelepe a frontrészről manuálisan működtethető. Füstkivezető csonkja átmérő 180 mm, mely minimálisan ugyanekkora vagy nagyobb égéstermék elvezető berendezésbe köthető. A teljesítmény adatok ennek megfelelően kisebb átmérőjű kémény  bekötés esetén arányosan csökken. Mint minden tűzterünk, a P-K13 vízteres tűztér is kérhető külső levegő opcióval. Az égéshez szükséges levegő bevezetése történhet – alapesetben – a laktér belső levegőjéből, vagy a légcsatornán odavezetett külső légforrásból. Ezt nevezzük külső levegő bevezetésnek.

Megoldható külső és belső levegő bevezetés is, ezt a kis teljesítményű kémények esetén ajánlom. A szállítás és helyszíni telepítés megkönnyítés céljából két részben, előszerelt állapotban adjuk át. Így akár egy kombi személyautóban is kényelmesen szállítható. Helyszíni telepítés során az alsó tűztér beállítása, szintezése után szerelendő rá a felső víztartály. A vízoldali rákötés  megtörténte után a kandalló körbeburkolását megelőzően nyomáspróbának kell a szerkezetet a gépészeti rákötéssel tesztelni. Ajánlott 24 órán át 4 bar nyomáson. A konvekciós teret szintén ki kell alakítani, ahogy a légfűtő kandallóbetéteknél szokás. Előírásunk szerint 10 cm-t érdemes oldal és hátsó irányban elhagyni a tűztér és a burkolat között. A tűzkamra belső hátsó falán elhelyezett hőpajzs másodlagos égési levegőt biztosít a tűztér felső egyharmadába, mely az el nem égett gázokat plusz oxigén hozzáadásával segít elégetni, ezzel növelve a kandallóbetét hatásfokát. Másrészről a hőpajzsban feláramló levegő hűti a nagy méretű öntvény hátlapot. A tűztér rostélyszerkezete 15 mm vastag rácsos öntvénylap, mely  a legnagyobb igénybevételnek is ellenáll. A Pilis-K13 vízteres kandalló tűztér egy központi fűtésre köthető kandallóbetét, más néven központi fűtéses kandallóbetét, mely kombinálható akár napkollektoros, gázkészülékes  vagy egyéb hőtermelő rendszerrel. Az előremenő vízhőmérséklet minimum 60 C fok kell legyen a kátrányosodás elkerülése végett. Padlófűtésre közvetlenül nem köthető, hőcserélő, puffertartály vagy keverőszelep beiktatásával tehető meg.

 

Pilis-K13-Minimál vízteres kandalló tűztér

Ára: 295.000 Ft + Áfa

 

bodokm_800

 

Vízteres kandalló a vágya? Szeretne egy hangulatos és praktikus vízteres kandalló mellett feltöltődni, kikapcsolódni? Vagy pusztán költségcsökkentő eszközként jutott az eszébe? Bármilyen motiváció is hozta Önt közel a vízteres kandalló építéshez, az első lépés az, hogy választ egy kandallóbetét modellt. Válasszon igényeinek megfelelően, hogy olyan lehessen otthonában a kandalló, amilyennek Ön megálmodta!

A tűztér a vízteres kandalló legfontosabb eleme. A beépítés lehet nagyon különböző, azonban egy megfelelő tűztér nélkül a kandalló nem úgy fog működni, ahogy elvárnánk tőle. Kéményünk teljesítménye alapján érdemes kiválasztanunk a kandallóbetétet, hogy a kandalló teljesítményét maximalizálhassuk. A vízteres kandalló központi fűtésre is köthető, a légfűtő kandalló pedig főképpen a bázishelységet fűti, de ventillációs technikákkal más helységeket is fűthet.

fireplace english information