A Benkel Kft. logója
ZÁRT TŰZTERŰ KANDALLÓK
ÉS ZÁRT TŰZTEREK GYÁRTÓJA

Termék ára: 220.000 Ft + ÁFA     Frontüveges tűztérre szerelt felső víztartály
Kérhető külső levegő bevezetéssel is!

b-k6-vizkopenyes-tuzter-tuzzel-800 thumb_bk6-rajz

A B-K6 egy olyan Bodok légfűtő tűztérre szerelt vizes hőcserélő, melynek vízoldali teljesítménye megegyezik a légfűtő teljesítményével: 8-10 kW. Zárt és nyitott központi fűtési rendszerre egyaránt köthető. Víztereink beépített hűtőkörrel rendelkeznek. A tűztér anyaga öntvény, a vizes hőcserélő 4 mm falvastagságú acéllemezből készül. A Bodok-K6 vízteres kandalló tűztér egy központi fűtésre köthető kandallóbetét, más néven központi fűtéses kandallóbetét.

Műszaki paraméterek

Hatásfok
(%)

Füstcsonk átmérő
(ø mm)

Tömeg
(kg)

Fűthető légtér
(m3)

Huzatigény
(Pa)

Égési levegő szükség
(m3/h)

Fa szükséglet
(kg/h)

Víztérfogat
(liter)

Próba nyomás
(bar)

B-K6 82-83 160/180 140 375 12 35 5-6 24 4

 

Névleges teljesítmény

Össz. (kW) Levegő (kW) Víz (kW)

 B-K6

16-18 6-8 8-10

 

Vízteres kandalló a vágya? Szeretne egy hangulatos és praktikus vízteres kandalló mellett feltöltődni, kikapcsolódni? Vagy pusztán költségcsökkentő eszközként jutott az eszébe? Bármilyen motiváció is hozta Önt közel a vízteres kandalló építéshez, az első lépés az, hogy választ egy kandallóbetét modellt. Válasszon igényeinek megfelelően, hogy olyan lehessen otthonában a kandalló, amilyennek Ön megálmodta!

A tűztér a vízteres kandalló legfontosabb eleme. A beépítés lehet nagyon különböző, azonban egy megfelelő tűztér nélkül a kandalló nem úgy fog működni, ahogy elvárnánk tőle. Kéményünk teljesítménye alapján érdemes kiválasztanunk a kandallóbetétet, hogy a kandalló teljesítményét maximalizálhassuk. A vízteres kandalló központi fűtésre is köthető, a légfűtő kandalló pedig főképpen a bázishelységet fűti, de ventillációs technikákkal más helységeket is fűthet.

fireplace english information