Vízteres kandallóbetétek felső víztartállyal széles választékban

A vízteres kandalló tűzterek olyan fatüzelésű fűtőberendezések, melyek képesek a ház központi fűtését teljesen kiszolgálni. Szerkezük általában egy alsó tűztérből és a rászerelt víztartályból áll, de kombinálható alsó viztérrel is. Utóbbi megoldás a kis helyiségekbe történő telepítés esetén ajánlott, ahol nincs szükség nagy légfűtő teljesítményre. Víztartályaink hosszlángcsöves kialakítású, magas minőségű kazánlemezből hegesztett szerkezetek.

A vízteres tűztér betéteknél vízoldali és légfűtő teljesítményt különböztetünk meg. A légfűtő a telepítés helyiségében hasznosul, a vízoldali teljesítmény pedig a különböző hőleadó egységeken (radiátor, padló, fal) keresztül juttatja el a megtermelt hőt. Családi házunk tervezésénél fontos átgondolnunk igényeinket, figyelembe venni belső tereink elrendezését, hogy a megfelelő készüléket tudjuk később kiválasztani. Ehhez a következő parméterekre lesz szükségünk:

  • a fűtendő légtér mérete,
  • a telepítés helyiségének mérete,
  • a számított hőszükséglet,
  • kémény mérete
  • a hőleadok milyensége és mennyisége illetve,
  • hogy kiegészítő, vagy fő fűtési megoldásnak szánjuk a tervezett készüléket.

Fontos megjegyezni, hogy ez a fűtési mód ugyanolyan biztonságos, mint minden más központi fűtéses berendezés, de természetesen a biztonsági szerelvényekről itt sem szabad megfeledkezni. Amennyiben a víztartályban lévő hűtőrendszert a javasolt útmutatás szerint aktiváljuk, úgy működészavar nem lép fel, a tartályban nyomásnövekedés nem történik.

A vízteres kandalló kielégítő működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű levegő betáplálás, úgyszintén a képződött füstgáz méretezett égéstermék elvezető kéményben történő elszállítása is. Építés kivitelezése során külső légforrásból, külső légcsatornán keresztül bevezetett égési levegővel táplálható készülékek szintén megtalálhatók kínálatunkban.

Termékeink között megtalálhatók a magas élettartammal bíró öntvény tűzterek, úgyszintén a modern stílust követő egyszerűbb megjelenésű dizájn kandallók is.

Készülékeink cserealkatrészei, magyar gyártó lévén, azonnal rendelkezésre állnak. Tűztereinket úgy alakítottuk ki, hogy bármilyen felmerülő probléma esetén, a helyszínen a kandalló felépítmény szétbontása nélkül orvosolható legyen.

A kémény tervezése, építése, a kandalló építése hozzáértő szakember feladata. A meleg levegő gravitációs cirkuláltatásának megoldása, a konvekciós burkolat kialakítása és az anyagok helyes megválasztása szakértelmet követel. Megfelelő beépítés nélkül nemcsak a kandallók rendszer hatásfokát lehet lerontani, de a garanciális feltételeket is elveszítjük.

Vízteres tűztér bekötési rajza:

Vízteres készülékek jellemzői

Égőtér: szürkevas öntvény
Ajtóüveg: 800°C-ig hőálló kerámiaüveg
Tömítő és kötőanyag: 1300°C-ig hőálló
Ajtó: oldalra nyílók
Felületkezelés: sötétszürke hőálló festék
Tüzelőanyag: száraz fa
Égési levegő: frontrészről szabályozható
Hamuzófiók: 6,3 liter tüzelés közben üríthető
Huzatszabályozás: pillangószeleppel, frontrészről
Másodlagos levegő: állandó, tűzkamra felső 1/3-ába vezetve
Külső levegő bevezetés: opciósan kérhető
Üvegtisztántartás: öblítő levegő (légfüggöny) biztosításával
Lángterelő: -
Hűtőkör: víztérbe építve
Nyomás alá helyezhető: nyitott/zárt rendszerbe is köthető 
Szállítás könnyítése céljából két részre szerelve vehető át!