flekken sütő

Kerti grill

Kerti grillezéshez, flekkensütéshez, bográcsozáshoz, saslik, nyárs vagy szalonnasütéshez, illetve kürtőskalácssütésre kiválóan alkalmas mobil grillező. Használat közben üríthető, kíhúzható hamuzófiókkal rendelkezik. A lángok egyenletes eloszlásáért a szélső rostélyok felelnek. A grillrács 2 magassági méretben állítható a sütés intenzitásának megfelelően. Adaptálható bográcstartó, kürtőskalács, valamint grilltárcsa kiegészítő is.

kedd, 30 június 2015 09:21

Grillezési tippek Benkel módra

Legújabb termékünk, a Benkel Flekken sütő, alkalmat adott arra, hogy kipróbáljuk mi is, mit és hogyan tudunk grillezni vele. A Benkel Flekken sütő egy olyan grillezésre kialakított alkalmatosság, amelynek kialakítása egy kandallóbetét „aljhoz” hasonlít, középső és szélső rostélyokkal, kihúzható hamuzófiókkal. Nem szeretnénk olyan kézenfekvő grillezési tippeket adni, mint hogy legyen a közelben víz, vagy ne legyen gyúlékony anyag a közelben, kisgyermek ne férjen a tűzhöz, vagy a kerti pad helye is közel legyen a sütőhöz, mert ezek olyan kézenfekvő dolgok, amiket minden ember tud.

Kategória: Kandalló blog

Beépíthető flekkensütő

Az igazi flekken szenen sült flekkent jelent, "fatányérost" - melyet aztán deszkán tálalnak és hosszú vékony bicskával vagdosnak vékony falatokra. Eredetileg hízott és "jégen tartott" ökörhús vesepecsenyéjéből (bélszín) készül - annak is a bőrös, "leppentyűs" (lebenyeges) részletéből. Vagy marhadagadóból, melyből egy-másfél ujjnyi vastag, tányérnyi méretű szeleteket vágunk. Az erdélyi szászok kizárólag sertésflekkent készítettek, szigorúan tarjából.

Készítési tanácsai közt fontos elem, hogy a húst ne mossuk, csak töröljük meg. Ugyanilyen gyöngéden a kés lapjával veregessük, majd sózzuk, borsozzuk. Izzó, szükség szerint felszított faparázs fölé rostélyra helyezzük, és mindkét oldalon pirosra sütjük. A sütés egyik oldalon négy-öt, a másikon három-négy percig tarthat. Sütés közben természetesen nem szabad szurkálni, mert kifolyik a leve. A kés tompa felével megnyomkodva látjuk, jó-e már.

kedd, 03 március 2015 10:49

Flekken, tűztér, sütögetés

Egy új Benkel fejlesztésű, kandallóbetét alaphoz hasonló termékre szeretnénk itt a Benkel kandalló blogon is felhívni a figyelmet. Az új termék pedig nem más, mint az egyelőre Flekken sütő névre hallgató modell. Ha megfigyeljük, meglehetősen hasonlít egy tűztér aljára a szerkezet, amely még kihúzható és üríthető hamuzó fiókkal is rendelkezik. Bármilyen kerti rendezvényhez, partihoz, vagy akár csak egy kellemes hangulatú sütögetéshez is bátran ajánlhatjuk.

Kategória: Kandalló blog