Légfűtéses kandallóbetétek a használhatóság és dizájn jegyében

A légfűtő kandallóbetét egy olyan kandalló tűztér, amely megfelelően körbeépítve képes a szobai levegőt gravitációsan cirkuláltatva felmelegíteni. Elsősorban azt a helységet fűti, ahová telepítették, de a megfelelő légtechnika alkalmazásával a meleg levegő a szomszédos helységekbe is eljuttatható. Olyan, a mai életvitelhez nagyban igazodó, megújuló és energiatakarékos fűtési megoldásról van szó, melyet központi életterünkbe helyezve nap, mint nap csodálhatunk. A telepíteni kívánt helyiség lehetőségeihez és az igényeinkhez igazodva oldalüveges, sarok, kétajtós, tüzelőajtós vagy akár három oldalon üveges, panoráma kandalló is kivitelezhető.

Légfűtő készülékeink túlnyomórész lemezgrafitos szürkevas öntvényből készülnek, de a mai kor igényeinek megfelelve ugyanúgy megtalálhatók a lemezből készült, inkább a dizájnt előnyben részesítő termékek is. Utóbbiak védelmében és a tűztér hatásfokának javítása érdekében Grenamat AS 900-as magas hőállóságú béléstestet alkalmazunk. Kandalló tűztereinkre 5 év jótállást vállalunk. Magyar gyártó lévén cserealkatrészeink azonnal rendelkezésre állnak. Betétjeinket úgy alakítottuk ki, hogy bármilyen felmerülő probléma esetén, ez a helyszínen a kandalló felépítmény szétbontása nélkül orvosolható legyen.

A légfűtő kandallókat a hagyományos cserépkályhákkal szemben a gyors felfűtési idő, és a helyiség légtömegének teljes átmozgatása jellemzi. Nagyméretű hőálló üvegén keresztül a pattogó tűz látványa otthonunkba varázsolható. Építés során külső légcsatornán keresztül külső légforrásból bevezetett égési levegővel táplálható kivitelek szintén megtalálhatók termékpalettánkon. Más alternatív fűtési megoldásokhoz képest a légfűtéses kandalló ára versenyképes, ésszerű használattal a befektetési költség hamar megtérül. Természetesen meg kell említenünk azt is, hogy mindezen előnyökért cserébe nagyobb odafigyelést és törődést kíván: tűzifa elkészítése, raktározása-szárítása, a helységbe történő behordása, majd a folyamatos tűzrátétel. Jelen körülmények között a fatüzelést automatizálni nem lehet, de talán nem is szerencsés, mert elveszítenénk az ezzel járó hangulatát is.

A kandalló építés hozzáértő szakember feladata, úgyszintén a kémény tervezése, kivitelezése. A meleg levegő cirkuláltatása, a konvekciós burkolat kialakítása és az anyagok helyes megválasztása, mind odafigyelést és szakértelmet igényelnek. Megfelelő beépítés nélkül nemcsak a kandallók teljesítményét lehet lerontani, de a jótállási feltételeket is elveszíthetjük.

Légfűtő tűzterek jellemzői:

Égőtér: szürkevas öntvény
Üveg: 800°C-ig hőálló kerámiaüveg
Tömítő és kötőanyag: 1300°C-ig hőálló
Tűztérajtó: oldalra nyílók
Felületkezelés: sötétszürke hőálló festék
Tüzelőanyag: száraz fa
Égési levegő: frontrészről szabályozható
Hamuzófiók: 6,3 liter tüzelés közben üríthető
Huzatszabályozás: pillangószeleppel, frontrészről
Másodlagos levegő: állandó, tűzkamra felső harmadába vezetve
Külső levegő bevezetés: opciósan kérhető, szabályozható
Üvegtisztántartás: öblítő levegő (légfüggöny) biztosításával
Lángterelő: opciósan kérhető