A Benkel Kft. logója
ZÁRT TŰZTERŰ KANDALLÓK
ÉS ZÁRT TŰZTEREK GYÁRTÓJA

thumb_pilis-rajz pilis-kandallo-tuzter-tuzzel-800
Rusztikus Minimál - belső levegő független kivitel
170.000 Ft + Áfa 200.000 Ft + ÁFA (külső légcsonkkal)
670 x 700 x 430 mm 720 x 700 x 460 mm

 

PILIS Rusztikus légfűtő kandallóbetét

Termék ára: 170.000 Ft + Áfa

Kérhető külső levegő bevezetéssel is!

pilis-kandallo-tuzter-tuzzel-800thumb_pilis-rajzthumb_pilis-rajz

Műszaki paraméterek

Névleges teljesítmény
(kW)

Hatásfok
(%)

Füstcsonk átmérő
(ø mm)

Tömeg
(kg)

Fűthető légtér
(m3)

Huzatigény
(Pa)

Égési levegő szükség
(m3/h)

Fa szükséglet
(kg/h)

Pilis 12-14 77-78 160/180 120 260 10 25 3-4

 

A Pilis légfűtő öntvény kandalló tűztér a BENKEL termékcsalád első fejlesztésű kandalló betétje. Szerkezeti megoldása tükrözi a hozzáértő szaktudást és tapasztalatot, amelyet hosszú évek folyamán tökéletesítettünk. Teljesítménye 12-14 kW. Kémény mérettől függően átmérő 160 mm és átmérő 180 mm –es füstkivezető csonkkal is gyártható. Tüzelőanyag: száraz fa, melynek víztartalma kb. 25 %. Ezt 2 éves fedett helyen történő tárolással érhetjük el.  Egyaránt használható fő fűtésként és látványelemként. Tudni illik, hogy a légfűtő kandallóbetétek a bázishelyet, azaz a telepítési helységet képesek kifűteni. Fő fűtés esetén érdemes hőhasznosító dobbal kombinálni, mely nemcsak a teljesítményt, de a hatásfokot is növeli.  A Pilis kandallóbetét frontrésze 670 mm széles és 510 mm magas, melybe a szabványos 33 cm –es, de akár az 50 cm hasított fa is befér.

Tűztereink falvastagsága 8 mm, anyaga szürke vas öntvény. A Pilis alsó szerkezet egy középső és két szélső rostélyból, valamint egy tűzbakból áll. Az égési levegő a középső rostélyon keresztül jut az égőtérbe, a szélső rostélyok eloszlatják a lángot, lángterelőként is szolgálnak, amellett, hogy kellő cirkulációt biztosítanak a tűzkamrába, ezzel hűtve az oldallapokat. A hátlap védelméért egy speciális hátdísz felel. Nem engedi , hogy a nagy felületű hátlap hirtelen hőterhelést kapjon, hanem egyenletesen oszlatja szét a hőt. A hátdíszben feláramló levegő hűtést is biztosít az öntvény számára. A hamuzótepsi közel 7 literes, mely nagy méretűnek számít a piacon. Ezt tüzelés közben is lehet üríteni. Folyamatos tüzelés  esetén is elég egy-két naponta üríteni. Huzatszabályzó pillangószelepe a frontrészről manuálisan működtethető. A kandallóbetétek két állítható lábazattal rendelkeznek, mely a helyszíni telepítést könnyíti meg.

A tűztér bekötését az égéstermék elvezető berendezésbe csak az arra hivatott tisztítónyílással ellátott füstbekötő idomokkal és csövekkel szabad. A Pilis típusú tűzterek oldalüveges, két oldalt üveges, kétajtós, vagy akár tüzelőajtós kivitelben is kérhetők.  Szerelvényezésük választható, alap felszereltség a fekete szerelvény (kilincs, gombok), de kérhető tömör rézből, krómozott, vagy antikolt kivitelben is. Kombinálhatók sütős és különböző hőhasznosító feltétekkel, hődobokkal valamint bukójárattal.

 

PILIS-Minimál légfűtő kandallóbetét

Termék bevezető ára: 200.000 Ft + ÁFA       Belső levegő független kivitel!

Szabályozható primer, secunder és tercier égési levegő légcsatornázva érkezik a tűzkamrába.

Frontrész méret: 720 x 555  mm. Rendelhető átmérő 150/160/180 füstkivezető csonk mérettel.

 

pilis-kandallo-tuzter-tuzzel-800

fireplace english information