Öntvény, kerámiaüveges beépíthető kandalló-, és kályha ajtók

A beépíthető kandalló ajtók 800 C fokig hőálló nagyméretű kerámiaüveggel rendelkeznek. Az alábbi kivitelekben érhetők el:

  • kerámiaüveges ajtó kerettel,
  • kerámiaüveges ajtó kerettel, levegőztetővel,
  • kerámiaüveges ajtó kerettel, levegőztetővel, hamuzóval és rostélyszerkezettel
  • zárt kályha ajtó öblítő levegővel
  • zárt kályha ajtó környezetbarát égőtérrel

Ajánljuk épített tűzterekhez, cserépkályhákhoz, ahol nem a kész kandallóbetét kerül körbeburkolásra, hanem a komplett szerkezet építése történik.

Alapanyaguk minőségi szürke vasöntvény. A hamuzórésszel rendelkező típusok elérhetők külső levegős kivitelben is. Utóbbiak esetében érdemes előzetesen kialakítani a külső levegő betáplálására alkalmas légcsatornát. Zárt típusú ajtajaink teljesen zártak.  Az üvegöblítő levegő (légfüggöny) alkalmazása minden kivitelnél megoldott.

Zárt kályha ajtó üvegöblítő rendszerrel, öntvény környezetbarát égőtér modulokkal

Új generációs öntvény környezetbarát égőtér, mely a legmodernebb elvárásoknak is megfelel. Variálható a kályha teljesítményéhez. Ajánlott külső vagy belső légellátású, fenék rostély nélküli kályhákhoz, ahol a mai igényeknek megfelelő légtömör kialakítás szükséges. Az üvegöblítő levegő minden irányból - alulról, két oldalról és felülről - érkezik, mely biztosítja, hogy az üveg tiszta maradjon.

Az égési levegő bevezetését egy saválló anyagból gyártott, szabályzóval ellátott légzsilip biztosítja, mely kezelője a frontrészre vagy a kályha bármely oldalára van kivezetve. A magas minőségű nemesacél anyag nem rozsdásodik, így a tűztér alatt előforduló páralecsapódás nem okoz problémát, ezzel biztosítva a hosszú élettartamot.

A bevezetett égési levegő oldalsó és hátsó rostélyokon, úgynevezett modulokon keresztül jut az égéstérbe. A samott falazatú, vagy samottal csatornázott kéthélyú bio és öko tűzterekhez viszonyított előnye, hogy a vasöntvény hővezetési tényezője közel 100-szorosa, sűrűsége 4-szerese a samotténak, ezáltal magasabb hőmérsékletű égési levegővel tudjuk táplálni a tüzet és a köpeny burkolat gyorsabban melegszik fel. Élettartama hosszú, beépítése egyszerűbb, bekerülési és karbantartási költségei alacsonyabbak a bio tűzterekhez képest.

Zárt rendszerű, légcsatornázott öntvény kályha ajtó

Ajánlott külső vagy belső, rostély nélküli légellátású kályhákhoz, ahol a mai igényeknek megfelelő légtömör kialakítás szükséges. Az üvegöblítő levegő minden irányból - alulról, két oldalról és felülről - érkezik, mely biztosítja, hogy az üveg tiszta maradjon. 

Hagyományos épített kemence "előte"

Szegecssorral díszített, lézertechnológiával készített, a kemence szájának lezárására szolgáló elmozdítható ajtó. Manapság tévő ajtónak, vagy régiesen előtének hívnak.

Befoglaló méret: 500 x 400 mm

Ára: 18.000 Ft + ÁFA

Rusztikus sütőajtók

Benkel gyártmányú klasszikus kialakítású sütőajtók, biztonságos reteszes megoldással, levegőztető szabályzóval szerelve. Fekete illetve réz szerelvényekkel is kérhető. Kerti sütögetéshez épített kemencéhez, beltérbe beépített sütőkhöz, vagy légfűtő kandallóval kombinált sütő alkalmatossághoz is ajánljuk.

Befoglaló méret: 470 x 380 mm; belső méret: 410 x 320 mm.

Ára: 35.000 Ft + ÁFA

benkel-kemence-sutoajto-1-300benkel-kemence-sutoajto-2-300

 

Modern üveges sütőajtó

Nagyméretű üveges sütőajtó, mely kérhető jobbos vagy balos kivitelben. Minden sütőajtónk rendelkezik levegőztető szabályzóval. 

Befoglaló méret: 520 x 405 mm

Ára: 45.000 Ft + ÁFA

 

Rusztikus sütőajtó dobbal

Beépíthető bármilyen tűztérrel és épített kályhákba egyaránt. Kérhető fekete szerelvényekkel is. Amennyiben tűztérrel együtt szeretné, nézze meg a Pilis-Sütős tűzterünket.

Befoglaló méret: 470 x 380 x 370 mm (szélesség x magasság x mélység); Sütőfelület: 400 x 300 mm

Ára: 50.000 Ft + ÁFA

benkel-sutoajto-dobbal-300benkel-sutoajto-dobbal-2-300 

                                          

Modern üveges sütőajtó dobbal

Befoglaló méret: 520 x 405 x 400 mm (szélesség x magasság x mélység); Sütőfelület: 400 x 300 mm

Ára: 60.000 Ft + ÁFA

m_uveges_sutoajto_2_300 

Kerti kemencék dísze

Egyedi fejlesztésű, lézer technológiával megmunkált termékeinket kemencékhez és kerti konyhák elemeihez ajánljuk. Ajtajaink különböző méretekben kaphatók (kemence-, sütő-, és hamuzó ajtók), melyeket szegecssorral díszítünk és magas hőállóságú festékkel felületkezelünk. Gombok, fogantyúk fekete és réz kivitelben kérhetők.

Befoglaló méret: 560 x 380mm; belső méret: 500 x 320 mm

Ára: 35.000 Ft + ÁFA

Beépíthető kerámiaüveges Pilis és Bodok ajtó. Külső égési levegővel táplált kályhákhoz ajánljuk. Ajtajaink vas öntvényből készülnek, melyek képesek ellenállni a kályhákban keletkező nagy hősokknak. Kérhetők réz és antik feláras kilincs szerelvénnyel.

Bodok ajtó kerettel: 40.000 Ft + ÁFA; Méret: 470 x 450 mm (szélesség x magasság)

Pilis ajtó kerettel: 50.000 Ft + ÁFA; Méret: 670 x 450 mm (szélesség x magasság)

bodok_ajto_300x300pilis_ajto_800x800

                                          

Kerámiaüveges ajtók a Bodok és a Pilis tűztér ajtó méretében kapható, akár oldalüveges kivitelben is. Hamutérrel és levegőztetővel rendelkeznek. Az erősített középrostély hosszú élettartamot biztosít a tartós használhatóság érdekében. Nagyméretű hamuzófiókja az ajtó kinyitása nélkül üríthető. Külső levegő opcióval is kérhető.

Bodok ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 65.000 Ft + ÁFA

Pilis ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 75.000 Ft + ÁFA

Pilis-S oldalüveges ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 115.000 Ft + ÁFA

Pilis-2S mindkét oldalon üveges ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 140.000 Ft + ÁFA

thumb_ajto01-rajzthumb_ajto02-rajzthumb_ajtomeretpilis-2s-a-h-beepitheto-ajto-300

                                          

Kerámiaüveges ajtók a Bodok és a Pilis tűztér ajtó méretében kapható. Levegőztető tolattyúval rendelkeznek, mellyel könnyen szabályozhatjuk az égéshez szükséges levegő mennyiségét. Nagyméretű hőálló kerámiaüvege az öblítőlevegő bevezetésével hosszú ideig tiszta marad. Kérhető egyszerű fekete, mívesebb réz vagy antikolt kilinccsel és gombokkal.

Bodok ajtó kerettel, levegőztetővel: 45.000 Ft + ÁFA; Méret: 470 x 490 mm (szélesség x magasság)

Pilis ajtó kerettel, levegőztetővel: 55.000 Ft + ÁFA; Méret: 670 x 490 mm (szélesség x magasság)

bodok-uj-kep-thumbpilis-beepitheto-ajto-thumb

Rusztikus hamuzó ajtó kerti sütőkhöz

A kályhák, kemencék kinti sütő alkalmatosságok elengedhetetlen kelléke a hamuzóajtó. Ezen keresztül lehet a lehullott parazsat, hamut kitisztítani. Stílusát tekintve kombinálható kemence és sütőajtóinkkal. Anyaga 4mm vastag lemez, tartós, klasszikus kialakítás, biztonságos retesszel szerelt. Fogantyúi kérhetők antracit szürke és réz kivitelben.

Befoglaló mérete: 300 x 250 mm; belső méret: 240 x 190 mm

Ára: 22.000 Ft + ÁFA