Beépíthető kandallóajtók

A beépíthető kandalló ajtók 800 C fokig hőálló nagyméretű kerámiaüveggel rendelkeznek. Három különböző kivitelben érhetők el:

  • kerámiaüveges ajtó kerettel,
  • kerámiaüveges ajtó kerettel, levegőztetővel,
  • kerámiaüveges ajtó kerettel, levegőztetővel, hamuzóval és rostélyszerkezettel

Ajánljuk épített tűzterekhez, cserépkályhákhoz, ahol nem a kész kandallóbetét kerül körbeburkolásra, hanem a komplett szerkezet építése történik.

Alapanyaguk minőségi szürkeöntvény, de kínálatunkban a lemezből készült termékek is megtalálhatóak. A hamuzórésszel rendelkező típusok elérhetők külső levegős kivitelben is.

Utóbbiak esetében érdemes előzetesen kialakítani a külső levegő betáplálására alkalmas légcsatornát. A lemezből készült ajtajaink belső levegő függetlenek, teljesen zártak, így az égés során a szobai belső levegőt nem fogyasztják. Az üvegöblítő levegő (légfüggöny) alkalmazása minden kivitelnél megoldott.

Megjelenésüket tekintve megtalálhatók a hagyományosabb négyzet alakú ajtók, de a modernebb kinézetű fektetett téglalap elrendezésűek is.  

Pilisszentlászlói üzemünkben a kandalló ajtók mellett a kertikonyhákhoz, kemencékhez szükséges kiegészítőket is gyártjuk: kemence ajtó, sütőajtó, hamuzóajtó.

Zárt kályha ajtó, üvegöblítő rendszerrel, öntvény öko tűztérrel.

Új generációs öntvény öko tűztér, mely a legmodernebb elvárásoknak is megfelel. Varálható teljesítmény, igazodva a kályha kialakításához. Ajánlott külső vagy belső légellátású,  rostély nélküli kályhákhoz, ahol a mai igényeknek megfelelő légtömör kialakítás szükséges. Az üveg öblítő levegő körbe - alúlról, két oldalról és felülről - érkezik, mely biztosítja, hogy az üveg tiszta maradjon.

Az égési levegő bevezetésért egy saválló anyagból gyártott, szabályzóval ellátott légzsilip felel, mely kezelője a frontrészre van kivezetve. A magas minőségű nemesacél anyag nem rozsdásodik, így a tűztér alatt előforduló páralecsapódás nem okoz problémát, ezzel biztosítva a hosszú élettartamot. 

A képen látható konstrukció 12 kW teljesítményű kályhához is elegendő égési levegőt képes a tűztérbe juttatni.  

Zárt rendszerű, légcsatornázott öntvény kályha ajtó

Ajánlott külső vagy belső légellátású kályhákhoz, ahol a mai igényeknek megfelelő légtömör kialakítás szükséges. Az üveg öblítő levegő körbe - alúlról, két oldalról és felülről - érkezik, mely biztosítja, hogy az üveg tiszta maradjon. 

Hagyományos épített kemence "előte"

Szegecssorral díszített, lézertechnológiával készített, a kemence szájának lezárására szolgáló elmozdítható ajtó. Manapság tévő ajtónak, vagy régiesen előtének hívnak.

Befoglaló méret: 500 x 400 mm

Ára: 18.000 Ft + ÁFA

Rusztikus sütőajtók

Benkel gyártmányú klasszikus kialakítású sütőajtók, biztonságos reteszes megoldással, levegőztető szabályzóval szerelve. Fekete illetve réz szerelvényekkel is kérhető. Kerti sütögetéshez épített kemencéhez, beltérbe beépített sütőkhöz, vagy légfűtő kandallóval kombinált sütő alkalmatossághoz is ajánljuk.

Befoglaló méret: 470 x 380 mm; belső méret: 410 x 320 mm.

Ára: 35.000 Ft + ÁFA

benkel-kemence-sutoajto-1-300benkel-kemence-sutoajto-2-300

 

Modern üveges sütőajtó

Nagyméretű üveges sütőajtó, mely kérhető jobbos vagy balos kivitelben. Minden sütőajtónk rendelkezik levegőztető szabályzóval. 

Befoglaló méret: 520 x 405 mm

Ára: 45.000 Ft + ÁFA

 

Rusztikus sütőajtó dobbal

Beépíthető bármilyen tűztérrel és épített kályhákba egyaránt. Kérhető fekete szerelvényekkel is. Amennyiben tűztérrel együtt szeretné, nézze meg a Pilis-Sütős tűzterünket.

Befoglaló méret: 470 x 380 x 370 mm (szélesség x magasság x mélység); Sütőfelület: 400 x 300 mm

Ára: 50.000 Ft + ÁFA

benkel-sutoajto-dobbal-300benkel-sutoajto-dobbal-2-300 

                                          

Modern üveges sütőajtó dobbal

Befoglaló méret: 520 x 405 x 400 mm (szélesség x magasság x mélység); Sütőfelület: 400 x 300 mm

Ára: 60.000 Ft + ÁFA

m_uveges_sutoajto_2_300 

Kerti kemencék dísze

Egyedi fejlesztésű, lézer technológiával megmunkált termékeinket kemencékhez és kerti konyhák elemeihez ajánljuk. Ajtajaink különböző méretekben kaphatók (kemence-, sütő-, és hamuzó ajtók), melyeket szegecssorral díszítünk és magas hőállóságú festékkel felületkezelünk. Gombok, fogantyúk fekete és réz kivitelben kérhetők.

Befoglaló méret: 560 x 380mm; belső méret: 500 x 320 mm

Ára: 35.000 Ft + ÁFA

Beépíthető kerámiaüveges Pilis és Bodok ajtó. Külső égési levegővel táplált kályhákhoz ajánljuk. Ajtajaink vas öntvényből készülnek, melyek képesek ellenállni a kályhákban keletkező nagy hősokknak. Kérhetők réz és antik feláras kilincs szerelvénnyel.

Bodok ajtó kerettel: 40.000 Ft + ÁFA; Méret: 470 x 450 mm (szélesség x magasság)

Pilis ajtó kerettel: 50.000 Ft + ÁFA; Méret: 670 x 450 mm (szélesség x magasság)

bodok_ajto_300x300pilis_ajto_800x800

                                          

Kerámiaüveges ajtók a Bodok és a Pilis tűztér ajtó méretében kapható, akár oldalüveges kivitelben is. Hamutérrel és levegőztetővel rendelkeznek. Az erősített középrostély hosszú élettartamot biztosít a tartós használhatóság érdekében. Nagyméretű hamuzófiókja az ajtó kinyitása nélkül üríthető. Külső levegő opcióval is kérhető.

Bodok ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 65.000 Ft + ÁFA

Pilis ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 75.000 Ft + ÁFA

Pilis-S oldalüveges ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 115.000 Ft + ÁFA

Pilis-2S mindkét oldalon üveges ajtó kerettel, levegőztetővel és hamuzóval: 140.000 Ft + ÁFA

thumb_ajto01-rajzthumb_ajto02-rajzthumb_ajtomeretpilis-2s-a-h-beepitheto-ajto-300

                                          

Kerámiaüveges ajtók a Bodok és a Pilis tűztér ajtó méretében kapható. Levegőztető tolattyúval rendelkeznek, mellyel könnyen szabályozhatjuk az égéshez szükséges levegő mennyiségét. Nagyméretű hőálló kerámiaüvege az öblítőlevegő bevezetésével hosszú ideig tiszta marad. Kérhető egyszerű fekete, mívesebb réz vagy antikolt kilinccsel és gombokkal.

Bodok ajtó kerettel, levegőztetővel: 45.000 Ft + ÁFA; Méret: 470 x 490 mm (szélesség x magasság)

Pilis ajtó kerettel, levegőztetővel: 55.000 Ft + ÁFA; Méret: 670 x 490 mm (szélesség x magasság)

bodok-uj-kep-thumbpilis-beepitheto-ajto-thumb

Rusztikus hamuzó ajtó kerti sütőkhöz

A kályhák, kemencék kinti sütő alkalmatosságok elengedhetetlen kelléke a hamuzóajtó. Ezen keresztül lehet a lehullott parazsat, hamut kitisztítani. Stílusát tekintve kombinálható kemence és sütőajtóinkkal. Anyaga 4mm vastag lemez, tartós, klasszikus kialakítás, biztonságos retesszel szerelt. Fogantyúi kérhetők antracit szürke és réz kivitelben.

Befoglaló mérete: 300 x 250 mm; belső méret: 240 x 190 mm

Ára: 22.000 Ft + ÁFA