Beépíthető flekkensütő, állítható magasságú grillsütő ráccsal

Beépíthető flekkensütő, állítható magasságú grillsütő ráccsal Beépíthető flekkensütő, állítható magasságú grillsütő ráccsal

Beépíthető flekkensütő

Az igazi flekken szenen sült flekkent jelent, "fatányérost" - melyet aztán deszkán tálalnak és hosszú vékony bicskával vagdosnak vékony falatokra. Eredetileg hízott és "jégen tartott" ökörhús vesepecsenyéjéből (bélszín) készül - annak is a bőrös, "leppentyűs" (lebenyeges) részletéből. Vagy marhadagadóból, melyből egy-másfél ujjnyi vastag, tányérnyi méretű szeleteket vágunk. Az erdélyi szászok kizárólag sertésflekkent készítettek, szigorúan tarjából.

Készítési tanácsai közt fontos elem, hogy a húst ne mossuk, csak töröljük meg. Ugyanilyen gyöngéden a kés lapjával veregessük, majd sózzuk, borsozzuk. Izzó, szükség szerint felszított faparázs fölé rostélyra helyezzük, és mindkét oldalon pirosra sütjük. A sütés egyik oldalon négy-öt, a másikon három-négy percig tarthat. Sütés közben természetesen nem szabad szurkálni, mert kifolyik a leve. A kés tompa felével megnyomkodva látjuk, jó-e már.

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.benkel.hu/grillezok/flekken-suto#sigProIde33b322747

Kerti grillezéshez, flekkensütéshez, bográcsozáshoz, nyárs vagy szalonnasütéshez, illetve kürtőskalácssütésre kiválóan alkalmas beépíthető grillező. Üríthető, kíhúzható hamuzófiókkal rendelkezik. A lángok egyenletes elosztásáért a szélső rostélyok felelnek. A grillrács 2 magassági méretben állítható a sütés intenzitásának megfelelően. Adaptálható bográcstartó, kürtőskalács, valamint grilltárcsa is kiegészítő is. Ajánlott kertikonyhákba.

 Jellemzők:

- befoglaló méretek: 650 x 450 x 310 mm => SZÜKSÉGES MIN. BEÉPÍTÉSI MÉRET: 660 x 450 mm (szélesség x mélység)
- hasznos grill felület: 600 x 400 mm
- kérhető kiegészítők: bogrács, grilltárcsa, kürtőskalács (teljes magasság bográcsállvánnyal ~ 80 cm)

Vásárlási információk:

Ár: 65.000 Ft + ÁFA

Rendelhető feláras kiegészítők:
- 3 db kürtőskalács fa: 10.000 Ft + ÁFA
- bográcstartó: 5.000 Ft + ÁFA
- bogrács: 5.000 Ft + ÁFA
- grilltárcsa: 8.000 Ft + ÁFA

Gyártási idő: megrendeléstől számított kb. 1 hét.