Hazai gyártású, praktikus Benkel grillsütő készülékek

Nyári időszakban a kandallóbetétek gyártása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a grillezők gyártására is. Termékeink magas minőségű hazai alapanyagokból készülnek pilisszentlászlói üzemünkben.

A grillsütők használatának kényelmét az ergonomikus kialakítás, és a sokrétű állíthatóság biztosítja. Készítünk önálló grillasztalokat, melyek körbeülhetők, saját asztallappal és sütőrésszel rendelkeznek, de kínálatunkban a kertikonyhákba beépíthető változatok is megtalálhatók. Manapság családi házaknál egyre népszerűbb egy állandó grillezőhely kialakítása, vagy egy kerti mobil alkalmatosság elhelyezése.

Készülékeinket a megbízhatóság, könnyű telepítés, szétszedhetőség jellemzi. Asztal kiviteleinket kerekekkel szereljük a könnyebb mozgathatóság érdekében. Grillsütő termékeinkhez kiegészítőket is árulunk: bogrács, akasztható grilltárcsa, öntvénysütő lap, kürtőskalácsfa, vagy sparhelt lap. Utóbbi kerti konyhák takaréktűzhelyének része is lehet. Party grill asztalunk többször szerepelt már sörfesztiválokon, illetve streetfood eseményen is. A grillezés igazi élménnyé válik a Benkel grillsütők használatával.

Tüzelőanyag lehet száraz, szellős helyen tárolt fa, vagy faszén.

Bárczay Oszkár régi magyar konyháról írt 1893-as dolgozata nyomán (is) tujduk, hogy a magyaroknak, mint "a többi nomád életet folytató népeknek" főeledelei a hús- és a tejtermények valának; a vadászatból, halászatból és tenyésztésből származó husaikat leginkább szenen sülve avagy bográcsban pörkölve, párolva és főve ették. 

 

Szalonnasütő modern köntösben

Szűkebb társaság részére és a családi sütögetés mindennapjaira tervezett esztétikus party grill asztal. Lehajtható asztallapjai nagyban hozzájárulnak a helytakarékos tároláshoz, kerekes lábai pedig a mobilitáshoz: akár saját magunk elővehetjük, a megfelelő helyre tolhatjuk. Asztallapjait egy mozdulattal fogadásra alkalmas pozícióba hozhatjuk.

Pizzasütés otthon, egyszerűen, gyorsan

Igazi pizza készítése nem könnyű feladat egy erre a célra kialakított kemence hiján. Régen hagyományos kemencékben sütöttek, melyet manapság nem sokan engedhetnek meg maguknak, akár az árára, akár a méreteire gondolunk. Mobil pizzasütő kemencénk kerekes lábakkal is kérhető a könnyű mozgathatóság érdekében. Gyors felfűtési idő jellemzi, ugyanakkor a hőt mégis egyenletesen és hosszú órákig képes tartani.

Nyugati divat itthon - ételek meleg füstölése

Míg hazánkban a gondosan elkészített parázságyon hagyományosan flekkent és kűrtöskalácsot sütünk, addig nyugaton nagy divatnak örvend a húsételek „meleg füstölése", mely főként faszénnel történik. Az égési levegő adagolásának minimalizálása következtében tökéletlen égés jön létre, mely során nagy mennyiségű füst keletkezik. A megfelelően kialakított járatokon keresztül áramoltatott kontrollált hőmérsékletű égéstermék segíti a húsok időben nyújtott sütését. Akár 10-15 órán át is füstölhetjük ételeinket a kívánt ízvilág eléréséhez. Ehhez a művelethez természetesen szükség van egy speciális készülékre, amellyel megbízhatóan és biztonságosan végrehajtható a sütési folyamat. Ez a készülék az, amit nyugaton általában barbecue vagy rövidítve BBQ smoker néven emlegetnek. Léteznek fekvő és álló kialakítású smoker készülékek, hazánkban előbbit grill mozdony, utóbbit grill torony vagy grill szekrény néven ismerhetjük.

Kerti grill

Kerti grillezéshez, flekkensütéshez, bográcsozáshoz, saslik, nyárs vagy szalonnasütéshez, illetve kürtőskalácssütésre kiválóan alkalmas mobil grillező. Használat közben üríthető, kíhúzható hamuzófiókkal rendelkezik. A lángok egyenletes eloszlásáért a szélső rostélyok felelnek. A grillrács 2 magassági méretben állítható a sütés intenzitásának megfelelően. Adaptálható bográcstartó, kürtőskalács, valamint grilltárcsa kiegészítő is.

Sütögetés, evés-ivás, szórakozás egy asztalnál

Használatát tekintve alig tér el a téglából kirakott hagyományos szalonnasütőtől. Különbség a kialakításában rejlik. A sütőteret 75 cm magasba emelve, körbeülve asztalként használható. 8 személy egyidejűleg, külön-külön öntvény sütőrészen vagy grillrácson sütögethet.  Ajánlott  családi házak kertjébe baráti társaságok összejöveteléhez, vagy akár vendéglátóipari egységek teraszaira is. 

Beépíthető flekkensütő

Az igazi flekken szenen sült flekkent jelent, "fatányérost" - melyet aztán deszkán tálalnak és hosszú vékony bicskával vagdosnak vékony falatokra. Eredetileg hízott és "jégen tartott" ökörhús vesepecsenyéjéből (bélszín) készül - annak is a bőrös, "leppentyűs" (lebenyeges) részletéből. Vagy marhadagadóból, melyből egy-másfél ujjnyi vastag, tányérnyi méretű szeleteket vágunk. Az erdélyi szászok kizárólag sertésflekkent készítettek, szigorúan tarjából.

Készítési tanácsai közt fontos elem, hogy a húst ne mossuk, csak töröljük meg. Ugyanilyen gyöngéden a kés lapjával veregessük, majd sózzuk, borsozzuk. Izzó, szükség szerint felszított faparázs fölé rostélyra helyezzük, és mindkét oldalon pirosra sütjük. A sütés egyik oldalon négy-öt, a másikon három-négy percig tarthat. Sütés közben természetesen nem szabad szurkálni, mert kifolyik a leve. A kés tompa felével megnyomkodva látjuk, jó-e már.