vízteres kandalló

A vízteres kandalló tűzterek olyan fatüzelésű fűtőberendezések, melyek képesek a ház központi fűtését teljesen kiszolgálni. Szerkezetük általában egy alsó tűztérből és a rászerelt víztartályból áll, de kombinálható alsó viztérrel is. Utóbbi megoldás a kis helyiségekbe történő telepítés esetén ajánlott, ahol nincs szükség nagy légfűtő teljesítményre. Víztartályaink hosszlángcsöves kialakítású, magas minőségű kazánlemezből hegesztett szerkezetek.

Kategória: Termékkategóriák

Kandallóbetét kiválasztásánál először is érdemes átgondolnunk, hogy csak az adott helységet, ahova a készüléket telepítjük, vagy az egész lakterünket szeretnénk fűteni, illetve, hogy  a készülékünket csak fűtés rásegítésére vagy főfűtésként használnánk. Természetesen az anyagi szempontokat is figyelembe kell vennünk, hiszen a vízteres tűzterek ára körülbelül kétszerese a légfűtő kandallóbetétekének, valamint a beszerelési költségük is magasabb.

Kategória: Kandalló blog
hétfő, 01 december 2014 09:46

Vízteres kandallót a házba

Most, hogy esik az eső már jó ideje és minden csupa víz, logikus, hogy a vízteres kandallókról ejtsünk néhány szót. Persze a vízteres kandallóknál nem a fogjuk látni a vizet, mivel egy olyan kandalló konstrukcióról van szó, amely egy víztartályt tartalmaz. A vízteres kandalló levegőt fűtő hatása minimalizálva van, azért, hogy a sok értékes energiát a víztartályban levő víz felmelegítésére fordítsa a kandalló, amelyet utána egy puffertartály segítségével és keringető rendszerrel együtt a központi fűtésre köthetünk.

Kategória: Kandalló blog
kedd, 02 december 2014 08:49

Élre tör a vízteres kandalló?

Érdekes tendencia figyelhető meg a vízteres kandalló piacon. Egyre nagyobb az érdeklődés a vízteres kandalló konstrukciók iránt, amelynek oka valószínűleg több összetevős. Egyrészt, amennyiben egy vízteres kandallót a központi fűtésre kötünk, akkor olcsóbb, költséghatékonyabb fűtési megoldást választunk, mintha gázkazánnal melegítenénk fel a vizet a víztartályban. Ugyan így mindig kell tenni a tűzre, de pénzben jobban jövünk ki – és ez a mai körülmények között nem elhanyagolható.

Kategória: Kandalló blog

Ezt a kandallóra vonatkozó kérdést inkább a másik oldalról tudnánk megválaszolni, vagyis, ha kandalló, akkor miért válasszunk víztereset. Ugyanis, ha már készen van a lakásunk, vagy házunk fűtési rendszere és a kandallóra mintegy hangulati és látványelemre tekintünk (amellett, hogy jelentős meleget is ad), akkor nagyot spórolhatunk a fűtési számlánkon, ha vízteres kandallót választunk és ráköttetjük a központi fűtésre. Így a látvány és hangulat ugyanúgy megmarad, mert a tűz így is látszik, így is meg kell rakni, be kell gyújtni stb., viszont a meleg ugyanonnan fog jönni, ahonnan eddig is, például a radiátorokból.

 

Kategória: Kandalló blog
csütörtök, 22 január 2015 09:45

A vízteres kandalló forradalma

A vízteres kandalló forradalma. Nagyon erős mondat, erős cím. Kicsit ízlelgetve a szavakat azonban könnyen beláthatjuk, hogy nem egy hatalmas áttörésről, vagy világszenzációról van szó, hanem egy mindennapi tendenciáról. Nagyon sok lakásban ugyanis már eleve adott egy fűtési megoldás, ami a legtöbb esetben a gázfűtés. Mégis felmerül az igény, hogy egyéb fűtési móddal segítsük a lakás felmelegítését.

Kategória: Kandalló blog